یکی از مشکلات صنعت امروز کشور، عدم وجود یک رویکرد مشخص بمنظور افزایش رقابتپذیری است. لذا در این مقاله قصد داریم که مدلی برای بررسی و اندازهگیری رقابتپذیری یا توان رقابتی بنگاه ارائه نماییم. برای استخراج مدل مفهومی، از یک طرف، تئوریها، مدلها، رویکردها و چارچوبهای مرتبط با رقابتپذیری در سطوح مختلف بنگاه، صنعت و ملی و از طرف دیگر تحقیقات پیشین مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه آن شناسایی رویکردهای اصلی مورد استفاده در تدوین مدل مفهومی اولیه بود که عبارتند از: رویکردهای سیستمی، دارایی- فرآیند- عملکرد، مبتنی بر قابلیت و مبتنی بر بازار. با استناد به این رویکردها مدلی با سه جزء اصلی منابع ورودی سازمان، موقعیت بنگاه در بازار و توان خلاقیت و نوآوری برای اندازهگیری توان رقابتی بنگاه توسعه داده شد. سپس با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی و مدلسازی شبکههای بیزین، این مدل مورد بررسی قرار گرفت. پس از تأیید مدل، مشخص شد که توان رقابتی شرکت صنایع پتروشیمی ایران به عنوان یک مطالعه موردی بیش از هر چیز وابسته به منابع است.
صفری, حسین, & اصغریزاده, عزتالله. (1387). اندازهگیری توان رقابتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با استفاده از شبکههای بیزین. مدیریت صنعتی, 1(1), -.
MLA
حسین صفری; عزتالله اصغریزاده. "اندازهگیری توان رقابتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با استفاده از شبکههای بیزین", مدیریت صنعتی, 1, 1, 1387, -.
HARVARD
صفری, حسین, اصغریزاده, عزتالله. (1387). 'اندازهگیری توان رقابتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با استفاده از شبکههای بیزین', مدیریت صنعتی, 1(1), pp. -.
VANCOUVER
صفری, حسین, اصغریزاده, عزتالله. اندازهگیری توان رقابتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با استفاده از شبکههای بیزین. مدیریت صنعتی, 1387; 1(1): -.