به دلیل وسعت شبکههای انتقال برق، همواره این احتمال وجود دارد که این شبکهها در اثر بروز خطاهای مختلف، دچار شرایط اضطراری گردد. در این حالت اگر اقدامات اصلاحی مناسب بر روی شبکه مذکور صورت نگیرد این شبکه دچار ناپایداری شده و عملا خاموشی سراسری اتفاق میافتد. در این شرایط اضطراری معمولا از گزینههایی مانند بارزدایی (قطع انرژی الکتریکی برخی از مصرف کنندگان) و جابجایی در میزان تولید نیروگاهها در مراکز پخش و توزیع نیروی برق، جهت کنترل شبکه انتقال برق استفاده میگردد.
اما همواره این بحث مطرح بوده است که کمترین میزان بارزدایی یا جابه جایی تولید جهت خروج شبکه انتقال برق از شرایط اضطراری به چه میزان میباشد. در این مقاله، بر اساس یکی از روشهای قدرتمند ریاضی (مانند برنامهریزی غیرخطی)، که یکی از ابزارهای تحلیلی رشته مدیرت صنعتی میباشد، جهت تحلیل و بهینه سازی بارزدایی و جابجایی تولید استفاده میگردد. در نهایت مدل فوق به همراه الگوریتم طراحی شده، در یک شبکه توزیع انرژی الکتریکی (شامل هشت ایستگاه توزیع انرژی) مورد آزمون و شبیه سازی قرار گرفته تا میزان کارایی و برتری این روش نسبت به روشهای دیگر مشخص گردد.
آذر, عادل, حقیفام, محمودرضا, & بابایی, نیما علی. (1387). مدلسازی و بهینهسازی کاهش بار و جابجایی میزان تولید نیروگاهها در شرایط اضطراری شبکه انتقال برق. مدیریت صنعتی, 1(1), -.
MLA
عادل آذر; محمودرضا حقیفام; نیما علی بابایی. "مدلسازی و بهینهسازی کاهش بار و جابجایی میزان تولید نیروگاهها در شرایط اضطراری شبکه انتقال برق", مدیریت صنعتی, 1, 1, 1387, -.
HARVARD
آذر, عادل, حقیفام, محمودرضا, بابایی, نیما علی. (1387). 'مدلسازی و بهینهسازی کاهش بار و جابجایی میزان تولید نیروگاهها در شرایط اضطراری شبکه انتقال برق', مدیریت صنعتی, 1(1), pp. -.
VANCOUVER
آذر, عادل, حقیفام, محمودرضا, بابایی, نیما علی. مدلسازی و بهینهسازی کاهش بار و جابجایی میزان تولید نیروگاهها در شرایط اضطراری شبکه انتقال برق. مدیریت صنعتی, 1387; 1(1): -.